bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Spørreprogram for de dumme
Den siste uken har jeg tilbragt mye tid hjemme, syk. Jeg har brukt en del av tiden med å se på tv.

Eller i hvert fall hatt det på i bakgrunnen. Jeg ergrer meg over spørreprogrammene. Spørsmålene er så lette at det er helt pinlig.

Det jeg ser på nå handler om bokstavspill. Det dukker opp bokstaver på skjermen som er blandet og så skal de settes sammen til et ord. Den oppgaven som er på nå handler om "Kongenavn" og følgende bokstaver er oppgitt:

RALHAD

Vanskelig? Jeg brukte sikkert bortimot 0,3 sekunder på å se at navnet var HARALD. I tillegg ble seerne gitt mangehint og tips og vi ble opplyst om at 2. og 6. bokstaven var riktig plassert.

Oppgaven er ganske karakteristisk, oppgavene er så lette.

Ser man nærmere etter, så ser man at det koster 25 kr å ringe inn og delta. Dette forklarer selvsagt det meste. Jo flere som ringer inn, jo mer penger tjener TV2. Oppgavene gjøres derfor så lette at alle klarer dem, selv de dummeste. På den måten kan alle ringe inn. Og det kan jo antas - for å være litt stygg - at tendensen til å ringe inn, er tilnærmet omvendt proporsjonal med kunnskapsnivå og intelligens.

Det er imidlertid et par lærdommer å trekke av dette. Den første er at tv-stasjoner som TV2 lar seg styre av økonomiske incentiver.

Den andre er at bedrifter tilpasser seg det generelle markedet, og ikke eliten. I dette tilfellet, den kunnskapsmessige eliten.

Begge deler er bra. Den første fordi det betyr at ressurser allokeres dit det er behov for dem. Eliten trenger ikke dårlige programmer på tv på dagtid. Den andre fordi den viser at markedet kommer alle til gode, ikke makteliten slik som mange tror.

Diverse | Tirsdag 28. Oktober 2003, kl. 13.31
Comments

Det er jo en selvfølge at dette gjøres for å tjene penger, men det er jo ikke du som er smart når du kom på navnet, det er liksom de som har funnet på dette prosjektet som gjør dem steinrik på det norske folks dumhet. He he, ikke så dum ide.

Posted by: Nils Olsen at Mars 22, 2004 01:14 EM

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46