bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Filosofiske tanker
Noen tanker rundt menneskelig ulikhet – del 1
Ufortjente goder og onder er noe jeg tenker mye på. Les mer
Filosofiske tanker | Tirsdag 26. Juli 2005, kl. 8.46 | Kommentarer (0)
Ingen tårer for Bach!
Det er svært sjelden at jeg blir glad når jeg hører at et menneske har dødd. Det skjedde imidlertid tidligere i denne uken… Les mer
Filosofiske tanker | Lørdag 16. Juli 2005, kl. 22.06 | Kommentarer (1)
Er vi ulike på det området?
Jeg er ikke blant dem som holder på med kun en ting av gangen. Sjelden driver jeg med kun et prosjekt. Jeg leser for tiden på 4-5 bøker samtidig. Er det vanlig? Les mer
Filosofiske tanker | Onsdag 21. Juli 2004, kl. 4.52 | Kommentarer (0)
Til den det måtte angå...
Jeg vandret vekk fra havnen, jeg ønsket utemmet hav og fant henne. Brusende, hvite bølger, himmel og horisont smeltet sammen, det endeløse hav. Jeg ville bare gi henne et lett kyss, men hun ropte på meg og da torden svarte, overgav jeg meg. Jeg gikk henne i møte og lot meg omsluke. Da den største bølgen kom, åpnet jeg min munn og kysset den. Jeg kjente ånden din og visste at jeg ikke var alene. Du, jeg og moder jord, treenigheten. Og når jeg nå sitter her og lar vinden tørke min kropp, vet jeg at sometimes, all I need is the air that I breathe and to love you...
Filosofiske tanker | Tirsdag 29. Juni 2004, kl. 13.32 | Kommentarer (0)
Noen refleksjoner rundt menneskeverd
På torsdag var det 30 år siden kuppet mot Allende. I den anledning planla jeg å skrive en liten sak. Så fikk jeg nyheten om at Anna Lindh var død. Les mer
Filosofiske tanker | Lørdag 13. September 2003, kl. 19.43 | Kommentarer (2)

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46