bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Om å forsvare sado-kannibaler
En god venninne mener jeg er svært irriterende når jeg forsvarer diverse utskudd. Vår siste diskusjon handlet om gamblere og spilleautomater. Denne vil nok irritere henne mer...

På Nettavisen kan vi lese om Tysk sado-kannibal for retten. Vi kan lese om hva Armin Meiwes står tiltalt for:

Der skal Brandes ifølge aktoratet ha latt Meiwes kutte av ham penisen, som de så stekte og spiste sammen. Deretter hogg Meiwes ham til døde med en kjøkkenkniv, delte liket i småbiter og spiste deler av kjøttet. Resten av menneskekjøttet ble lagret i dypfryseren, mens bein og hodeskallen ble begravd i hagen, skriver AFP.

Det interessante er at Meiwes sitt offer deltok frivillig. Meiwes søkte på internett etter «unge, velbygde menn mellom 18 og 30 år til slakting». Den drepte svarte i likhet med flere andre på annonsen. En av de andre trakk seg fra opplegget og Meiwes lot ham gå.

Jeg synes det bør være en selvfølge at Armin Meiwes ikke dømmes for det han har gjort, han har ikke gjort noe som bør være kriminelt. Han har hatt samtykkende, frivillig seksuell omgang med et annet voksent menneske. Slikt bør være lov, selv om preferansene ligger utenfor det folk flest tiltrekkes av. Det er her snakk om kriminell forfølgelse av en seksuell minoritet, Meiwes har vært i kontakt med 430 som delte hans fantasi.

Meiwes har ikke voldtatt noen. Han har ikke funnet seg et uskyldig offer og forgrepet seg på det. Han har rett og slett funnet seg et annet voksent menneske som delta hans seksuelle fantasier og ønsket å leve dem ut. Dette bør juridisk sett være helt uproblematisk.

Jeg pleier å skille mellom det juridiske og det moralske. Ting kan være umoralsk selv om det bør være lov. I dette tilfellet vil jeg ikke si det så sterkt, selv om jeg ikke vil kalle hans handlinger moralske.

Jeg vil derimot trekke en en sammenligning. Utroskap mot sin partner er ikke uvanlig. Det innebærer at man svikter og går bak ryggen på en man elsker og som elsker en selv. Dette er betydelig mer umoralsk enn det vår tyske sado-kannibal har gjort.

Politikk og samfunn | Tirsdag 2. Desember 2003, kl. 14.00
Comments

Vi mennesker tyr stadig til ytterligheter for å tilfredstille vår sexuelle fantasi, for å sjokkere, overgå hverandre osv. Mennesker som er villig til å lemleste seg selv for å oppnå sexuell tilfredstille har et problem. Hvis vi skal godta det Armin har gjort uten på noen som helst måte å gripe inn, kan det plutselig bli et problem for samfunnet. HVORDAN vi skal gripe inn kan selvsagt diskuteres, men Armin har selv innrømmet at han trengte psykologhjelp.

Hvis vi skal møte Armins handling med en fatalistisk holdning kan man spørre seg selv hva som blir det neste. At vi skal akseptere "Long pig- gourmet " resturanter, i undergrunnen, hvis hovedretten består av frivillige mennsker som ikke har har fått psykologihjelp i tide?

Om 100 år til finnes det kansje egne menneskejøttoppdrett....

skal vi godta alt? Hvor går grensen?

Posted by: Jan Haugen at Desember 15, 2003 06:10 EM

Det er jo greit nok at mannen skal få ha sine seksuelle fantasier og ikke minst utskjeielser med andre mennesker, men det går en grense mellom kanibalisme og seksualliv. Vi bor i Norge, et land hvor det ikke en gang er lov med aktiv dødshjelp, noe jeg mener bør være lovelig. Når du da snakker om at samfunnet bør godta kannibalisme, frivillig eller ikke, er absurd. Mennesker som absolutt vil dø, kan få gjøre skit arbeidet selv, at psykopater skal få lov å gjøre det og at det skal være akseptabelt er en annen sak.

Posted by: Nils Olsen at Mars 21, 2004 08:42 EM

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46