bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Kvinnen!
I dag er det Kvinnedagen. De fleste tenker da på kvinner som gruppe, jeg er imidlertid individualist og har lyst til å skrive noen ord til en unik, spesiell kvinne i anledning dagen.

Kari

Det finnes ingen bedre kvinne. Det finnes ingen som er mer kvinne og samtidig så mye menneske. De flotteste kvinner klarer både å være feminine og fullstendig individ samtidig. Kari er en av disse.

KariKari har vært min beste venninne i mer enn 10 år. Et tydelig eksempel på at merkverdige sjeler har en tendens til å finne sin egen kjemi.

Det er vanskelig å skrive en hyllest til en slik venn. Hvordan skal jeg kunne skrive de riktige tingene uten å løfte frem alle de små øyeblikk og personlige tanker som ikke er ment for andre enn oss to? Det er ikke mulig! Denne hyllesten til kvinnen vil derfor være amputert. Den vil ikke få frem de nydelige sidene ved et menneske som bare viser seg i de helt private rom.

Kari er imidlertid en så fantastisk kvinne at det fortsatt er mye igjen å fremheve. Jeg husker første gang jeg så henne. Det var en vanlig dag i september 1989. Jeg husker at jeg nesten slo til henne. Vi var nemlig politisk allierte uten at vi visste om det. Hun hang opp en plakat, jeg trodde et øyeblikk at hun fjernet den og det var rett før det smalt.

Plakaten omhandlet et møte i Grimstad der Pål Atle Skjervengen skulle tale. Kari var ikledd noen militærlignende klær, noe som ikke er så overraskende for de som kjenner henne. Hun var tøff, tøffere enn noen av dere kan ane. Hun trodde på noe, og hun var villig til å gå igjennom ild for å gjøre det hun mente var rett.

I dag er jeg og Kari voksne mennesker som har lagt våre ungdomsår bak oss. Vi har utviklet oss. Blitt mer liberale. Blitt mer usikre. Blitt mer ydmyke. Blitt klokere. Slik mennesker blir, selv de mest hardbarkete individualister.

Kari er fortsatt ungdommelig vakker. Hun er fortsatt ung til sinns. Hun er fortsatt en opprører som finner glede i å riste løs konservativt slagg. De færreste vet hvor lynende intelligent og skarp Kari kan være når hun gidder. Hun har et potensiale som jeg er overbevist vil imponere en god del mennesker en gang i fremtiden.

Tiden har satt tydelige spor i Kari. Når man lever fullt og helt er det ikke mulig å unngå dette. Det som ikke knekker et menneske, tenderer imidlertid til å gjøre det sterkere. Kari har levd fullt og helt og blitt enormt sterk. Jeg har ofte misunnet henne denne evnen, mange mennesker kan lære noe om meningen med livet fra min kjære venninne.

Noen av oss har en moral som ikke er helt i tråd med folkeflertallets verdivalg. Kari er et slikt menneske. Det gjør henne imidlertid enda mer spennende og unik. Hun har nemlig ikke en gang et snev av dobbeltmoral eller urettmessig moralisme. Kari er et utmerket eksempel på et menneske som kan gå sin egen vei og leve på kanten uten å falle utenfor.

For noen dager siden besøkte jeg Kari og hennes lille familie. Kari bor i Grimstad sammen med sin 4 år gamle datter. Jeg tror ikke jeg har sette en bedre mor og en mer trygg liten jente noengang. Den kontakten Kari og Guri har når de sitter sammen i stolen under et varmt teppe, er et vidunderlig syn.

Livet spesielt. Det viktigste krydderet for å gjøre livet mer spennende og levverdig er mennesker. Kari er både sterk og full av varierte smaker.

På kvinnedagen er det en ære å skrive disse ordene til den mest herlige kvinne jeg kjenner. Hun jeg er mer glad i enn noen andre. Min beste venninne, Kari!

Fra livet mitt | Mandag 8. Mars 2004, kl. 18.03
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46