bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Hva er galt med pepperoni-pizza?
Noen tror at pizza er noe man bare kjøper helt meningsløst uten nærmere ettertanke. De tar feil...

Det var mange år siden jeg sist gang hadde kjøpt Grandiosa. Jeg liker å smake på nye produkter, men deres Mild taco fristet ikke. Mais på pizza inngår ikke i gruppen med perversiteter som tiltaler meg. Nå er det imidlertid pizza-valg, og det er mulig å velge to nye grandiosa-varianter. En med pepperoni og en med kjøttdeig og løk.

Jeg har smakt på begge og konkludert med at den sistnevnte er spisendes mens pepperoni-varianten suger. Hvorfor? Det handler ikke om den generelle grandiosa-tendensen eller at bunnen er for tykk, selv om begge deler selvsagt trekker ned. Folk som kjøper Big One pizza med ekstra tykk bunn fortjener selvsagt bare forakt på lik linje med folk som tar to skiver ekstra med brød under pålegget for å gjøre måltidet tørrere og dårligere.

Det handler heller ikke om pepperoni-smaken, jeg liker pepperonipølse. Det handler om det enkle faktum at munnen og halsen min ikke klarer - dels grunnet temperaturen ;-) - å innta pizza-stykker på et drøyt tosifret antall kvadratcentimeter. Man må nemlig gape svært høyt og bretd dersom man skal få med seg en smak av pepperoni for hvert tygg. Og det vil man vel, det er en grunn til at man ikke kjøper pizza med bare ost.

Det er nesten som å spise poteter med saus og bare få saus på hver 4. potet, det er snakk om pervertert mat. Kjøttdeig og løk derimot blander seg jevnt utover pizza med 100% smaksopplevelse i hvert tygg. Problemet med pepperoni-pizzaen er da åpenbart: For lite pepperoni, slik at pizzaen ødelegges.

Jeg kan ikke skrive om pizza uten å komme inn på kjøpepizza. Det er jo som kjent ikke frysedisk-pizza som er skikkelig pizza. Det samme problemet oppstår nemlig også på kjøpepizza. Jeg husker en gang jeg kjøpte en pizza-slice fra Peppes Pizza, uten en eneste pepperoni-bit på i det hele tatt. Manglende mengde og fordeling av fyll på pizza er grunnen til at vi pizza-gourmeter normalt sett boikotter Peppes Pizza til fordel til f.eks. Mr. Pizza, Spice eller Flamenco Pizza.

Nå ble jeg forresten svært sulten, kanskje skal jeg bestille meg en pizza. Kanskje blir det fra Peppes, de har nemlig svært god pizza-pai...

Kultur og idrett | Lørdag 20. Mars 2004, kl. 21.13
Comments

Hva er vitsen med å spise pizza hvis du har så store problemer med å godta smaken. For det første er det usunt, du blir feit av det. For det andre liker du det jo ikke noe særlig, eller i allefall høres det slik ut. Om det da er det faktum at du liker selvpining eller at du bare er tunglært, jeg skjønner ikke hvorfor?

Posted by: Nils Olsen at Mars 21, 2004 08:34 EM

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46