bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Minner, mimring og gammelt vennskap
På lørdag ryddet jeg i gamle ting og tang hjemme, det ble en vellykket kveld på alle måter.

Det er merkelig hvor mye som hoper seg opp av ulike papirer og minner i løpet av årene. Jeg merker hvilket rikt liv jeg egentlig har levd. Hvor mange mennesker jeg har møtt.

På lørdag kveld ryddet jeg ut av skapet der jeg har oppbevart alt jeg bør ta vare på av persnlige klenodier og eiendeler + mye mer. Det ble sorter og kast for alle pengene. Jeg fant postkort fra familie og venner. Jeg fant bilder som vil bli publisert på disse sidene en eller gang i fremtiden, til stor applaus fra noen og pinlige erindringer for andre.

Jeg fant gamle visitkort og russekort fra mennesker jeg har omgått i løpet av mitt enda så korte liv. Et av disse var fra min venninne Evie som jeg bare har sett en gang i løpet av de siste ti årene. Jeg tenkte at hun kanskje tilfeldigvis befant seg i Norge mellom sine mange afrikaekspedisjoner. Jeg søkte derfor etter hennes telefonnummer og litt senere hørte jeg en kjent stemme i den andre enden av telefonlinjen.

Vi hadde en ganske lang og svært koselig prat. Jeg skjønner godt hvorfor jeg alltid har ment at Evie er et herlig menneske. Noen mennesker er proppfull av nydelig personlighet, og Evie er et av disse menneskene. Det var en fornøyelse, og til dere andre som kjenner henne, hun har det bra. Innholdet i samtalen er selvsagt fortrolig, som med alle gode samtaler.

Moralen i historien er selvsagt enkel: Hvis du får et innfall om å ringe en gammel venn eller venninne, så gjør det. Jeg skal i hvert fall bli flinkere til å holde kontakt med både Evie og andre gamle kjente som plutselig dukker opp i minnet mitt.

Fra livet mitt | Mandag 22. Mars 2004, kl. 11.00
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46