bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
En uke på farten...
Jeg sitter nå på Color Festival mellom Norge og Danmark. Teknologi er vidunderlig, men livet består av så mye mer. Denne uken har jeg vært på reise.

En reise i meg selv, en reise i fellesskap, en reise i naturen, en reise i alt. På tirsdag gikk Kari og jeg ombord i båten til Hirtshals. Nå sitter jeg her alene på nok en båttur. Begge turene har gitt meg ro i sjelen.

Det er lenge siden jeg visste at jeg skulle på denne turen med jobben. Det var vel tanken på denne turen som inspirerte Kari og meg til å plutselig kaste oss på en tur for oss selv. Vi ønsket å oppleve havet sammen. Kjenne luften fra sjøen og vinden som river i håret. Vi hadde en vidunderlig reise. Vår spontanitet inspirerer oss til nye opplevelser. Så vi tok ikke ferjen tilbake til Norge. Vi reiste til Fredrikshavn og tok en ferje derifra dagen etter. Den turen lærte oss at det er herlig å ikke følge den fastlagte kjøreruten. Vel, vi visste det nok fra før, men det er deilig å få det bekreftet. Vi lever fullt og helt, ikke stykkevis og delt, det er så herlig!

Den turen lærte oss også at ikke alle båter er like.

På turen nedover med Color Line var alt fantastisk. Kari bad meg skrive at den buffeen vi spiste der, var den beste hun noengang hadde sett. En fantastisk båt, gjennomført fra a til å. På hjemveien hadde vi Stena Line, og det var pinlig fra a til å. Dårlig service, dårlig mat, dårlig underholdning. Hva skal man si når man har en meny på a la carten hengende oppe helt frem til de åpner hvorpå den blir erstattet med en amputert, ny meny hvis innhold ethvert gatekjøkken kunne fremstille. Vi var ikke de eneste som gikk med forakt i blikket. Eller at kun en bar er åpen og der setter de igang fullt klovne- og trylleshow for barn mens voksne sitter og røyker og drikker.

I et anfall av felles hodepine rømte Kari og jeg ut på dekk og under den nakne himmel finner vi alltid roen sammen. Det er deilig å ha en sjelefrende!

Fra livet mitt | Lørdag 26. Juni 2004, kl. 11.21
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46