bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
IQ-test til besvær...
I kveld har NRK en stor test av nasjonens IQ... Du kan teste deg selv. Mitt resultat og research viser at de som har laget testen ville strøket med glans dersom de hadde levert den som en eksamensbesvarelse på en skole over barnehagetrinnet...

Jeg vet at jeg har høy IQ! Den er betydelig over gjennomsnittet og det vet alle som kjenner meg. Hvor høy vet jeg ikke. Jeg har aldri vært gjennom en seriøs test. Siden jeg likevel satt foran pcen en lørdags-kveld, tenkte jeg at jeg skulle prøve testen for moro skyld.

Mitt resultat: 72 i iq... Yeahh, right...

Så jeg så nærmere på resultatene og la merke til at jeg kun hadde 2 av 23 riktige på logikkdelen (som jeg har testet uformelt tidligere og er svært god på) og kun 1 av 6 riktige på regnedelen (som jeg også er god til).

Jeg bestemte meg for å drive litt research. Jeg gikk igjennom testen uten å svare på noen spørsmål og fikk null rette og 70 i iq. Så mitt opprinnelige resultat var kun to over minstemålet...

Så jeg gikk inn og sjekket kategoriene og la merke til at jeg åpenbart hadde svart riktig på de fleste logikkoppgavene og regneoppgavene. Så åpenbart regnefeil i dataprogrammet. Så tok testen på nytt og prøvde å svare det samme som første gang. Og vips hadde jeg 119 i iq... Ulikt resultat med samme svar. Nå hadde jeg alt rett på hukommelse med samme svar som første gang, tidligere var det kun 1 av 4 riktige.

Du kan selv ta testen her.

Det ligger en poengutregningsfasit her. Den er laget for de som fulgte testen på tv og der kan du regne ut hvor høy iq du har ut ifra alder og antall rette svar. Jeg regnet sammen antall rette svar på den testen som gav meg 119 i iq. Jeg hadde 56 rette svar og ifølge tabellen gir det 116 i iq, ikke 119. For 119 måtte jeg ha 58 rette. Det er altså feil i testen også på dette området. Så jeg regnet sammen antall rette på den testen som gav meg 72 i iq. Der hadde jeg 22 rette, noe som ifølge fasiten skulle det gitt 70 i iq, ikke 72. Nok en fasitfeil. Pinlig!

Seriøs test! NRK gjør det igjen! Nå vet jeg ikke hvor dyrt det er å lage et slikt helaftens tv-program med hundrevis av mennesker i studio. De burde vel brukt et par tusenlapper ekstra på å lage et korrekt program på hjemmesidene sine...

For øvrig så var svartiden på enkelte spørsmål alt for kort i forhold til hva som bør forventes av en seriøs test! Spesielt for oss med laptop uten mus...

Kan ellers nevne at jeg merker at bokstavsorteringsoppgaver er noe jeg har store problemer med. Var stort sett helt blank på alle sammen, kan jeg ha et snev av min familiære dysleksi?

Mediekritikk | Lørdag 27. November 2004, kl. 22.46
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46