bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
I kveld skal jeg se golf på tv…
I motsetning til hva de fleste tror, er golf en av de mest spennende tv-idretter som finnes! Med litt flaks blir kveldens sending et høydepunkt.

Nå begynner sendingen på Viasat Sport allerede kl. 12.00 (og varer til 20.30), så det er mulig med en hel dags kulturopplevelse. Jeg får derimot kun med meg kveldssendingen siden jeg skal sove ut etter en nattevakt. For de som ikke har hele dagen, vil jeg anbefale å skru på tven i 17-18 tiden, da får du med deg spenningen.

Stillingen er som følger før siste spilledag: Tiger Woods leder med 12 slag under. På andre ligger Jose Maria Olazabal (-10), og Colin Montgomrie og retief Goosen deler tredjeplassen 9 under. Brad Faxon og Sergio Garcia følger på 8 under. Deretter følger et stort kobbel av verdens beste golfspillere hakk i hjel. Det er altså svært jevnt! Om ikke Woods storspiller, kan det bli spennende helt til siste slutt.

Hva er det som gjør golf så spennende?

La meg først slå fast en ting: Hvis du ser golf på tv, må du følge med på sendingen. Hvis ikke vil du ikke få med deg poengene, siden det er mye som skjer kontinuerlig.

Det er to ting som gjør det spesielt spennende med golf. Den første er rett og slett at det er utrolig små marginer og stillingen kan snu svært fort. Av og til kan noen treffe hullet med et langt slag og derigjennom tjene 1, 2 eller 3 slag i forhold til konkurrentene. Av og til kan noe slå ballen i vannet eller treffe tykt gress, en busk eller en sandgrop. Siden mange konkurranser blir avgjort med kanskje bare et slag, så sier det seg selv at det kan bli svært spennende.

Den andre grunnen er rett og slett at det er så mange som kan vinne. Mange nordmenn tror at Tiger Woods er en Bjørn Dæhlie som vinner alt. Selv om Woods er svært god, så er dette helt feil. Favorittskiktet består av mer enn 10 spillere og det er bortimot 100 som kan vinne British Open. Fortsatt er det bortimot 20 spillere igjen – etter 3 dagers spill – som kan vinne med maks flaks.

I den siste store turneringen for kvinner, ledet Michelle Wie før siste spilledag. Hun er 15 år gammel. I British Open denne helgen avsluttet Jack Nicklaus sin karriere, han klarte nesten å kvalifisere seg til de siste to spilledagene. Han er 65 år og vant sin første Major på begynnelsen av 60-tallet. I mange idretter holder man seg på toppen noen få år, i golf er de beste med i flere tiår. For å dra en parallell. Det er som om Pele fortsatt skulle sparket fotball sammen med Best, Beckenbauer, Maradonna og Myggen. Eller om dagens skihoppere skulle konkurrert med Wirkola og Nykänen.

Golfsporten er full av store personligheter. Selv holder jeg med Colin Montgomerie. Han er den beste spilleren som aldri har vunnet en Major. Han var den mestvinnende spilleren på Europa-touren 7 år på rad. Det er fire årlige turneringer som regnes som Major, ved siden av British Open (av dem selv kun kalt The Open) så er det US Open, US Masters og PGA. Flest Majors har Jack Nicklaus, han har vunnet 20. Den første i 1964, den siste i 1986. Tiger Woods har vunnet 11 Majors.

Årets British Open spilles på St. Andrews i Skottland. Mer informasjon finner du på http://www.opengolf.com. Så kos deg med dagens tv-golf, det skal jeg.

Faktaopplysningene i denne teksten er hentet fra hukommelsen, så jeg beklager eventuelle småfeil.

Kultur og idrett | Søndag 17. Juli 2005, kl. 9.47
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46