bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Foredrag i går
I går var jeg på Horten videregående skole og pratet om liberalisme.

Jeg deltok i to klasser. Først en dobbelttime i historie, dernest en enkelttime i idehistorie. Jeg må innrømme at jeg synes det er spennende å delta på slike aktiviteter. Jeg håper elevene merker at jeg koser meg, og at jeg klarer å gi dem noen nye impulser og noe å tenke på.

Det å slippe til alternative foredragsholdere i undervisning tror jeg kan stimulere til bedre læringsmiljø. Spesielt dersom de utenforstående har taleevner og kunnskaper til å tilføre noe mer enn det lærer kan. Gode lærere vet at det alltid er mulig å finne slike personer dersom man bare prøver.

Det er tredje gang jeg har vært på Horten videregående skole. Jeg tolker det som en tillitserklæring at jeg blir invitert flere ganger. Det er i tillegg inspirerende å oppleve engasjerte lærere som er opptatt av å stimulere elevene til god og kritisk tenkning.

Og jeg må innrømme at jeg ble imponert av spørsmålene og kommentarene fra elevene i klassene jeg besøkte. Selvsagt kom de vanlige innvendingene opp, det gjør det alltid. Men det er moro med unge mennesker som stiller åpne og kritiske spørsmål! Det viser at de har beholdt eller tillært seg evnen til selvstendig tenkning.

Jeg stiller selvsagt opp med foredrag på andre skoler også, dersom noen er interessert i det.

Foredragsvirksomhet | Torsdag 24. November 2005, kl. 21.22
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46