bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Støtt Vampus
I dagens VG oppfordrer Anders Giæver Vampus til å stå frem med offentlig navn. Jeg har skrevet et støtteinnlegg (kl 01.14) til Vampus sin anonymitet. Til orientering kan jeg nevne at jeg kjenner Vampus og at hun skriver i Nytt Paradigme.
Du kan lese mitt innlegg nedenfor:

10. Et eget valg...

Jeg har ved et par anledninger oppfordret anonyme internettdebattanter til å stå frem med fullt navn, men alltid respektert deres valg. Det bør man gjøre overfor Vampus også! Hun er forresten mye mer dannet enn de jeg har oppfordret til å komme ut av skapet.

Mennesker kan av personlige eller jobbmessige grunner ønske å skrive anonymt. Det kan være belastende å stå på barrikadene for saker som ikke er populære hos establishementet. Eksempelvis har folkehelten Stein-Erik Mattson båret store personlige kostnader for å ha frontet en viktig ytringsfrihetssak.

Jeg har merket meg en ting i det offentlige ordskiftet de siste årene, og det er at navnet i de fleste tilfeller er mye viktigere enn kunnskapen og argumentene. Hvis jeg inviterer en ekspert (f.eks. en doktorand eller professor) til å foredra om sitt spesialtfelt, dukker det opp betydelig færre tilhørere enn dersom jeg inviterer en kjendis (uten kunnskap om emnet i det hele tatt) til å prate om det samme temaet. Denne navnekjendisfetishen som har smittet fra Se og Hør til VG til potensielt intelligente studenter, bør motarbeides.

Argumenter og kunnskap uten et navn og kjendisansikt knyttet til det, kan av og til ha sin store verdi.

Vampus er en fornøyelse å lese - på grunn av innholdet, ikke personen. Likeledes liker jeg å lese innleggende til Anders Giæver - ikke fordi han er den og den, men fordi innleggende ofte gir meg noe. Begge signaturene gir en gjenkjennelsesverdi som gir meg muligheten til å sile dem ut fra all støyen i bloggsfæren eller VG...

Den dagen VG tilbyr Vampus en årslønn tilsvarende Giævers for å skrive, så tror jeg hun også vil stå frem med fullt navn. Inntil det skjer, så skjønner jeg at hun ønsker å sikre jobben som gir henne penger til husleie og øl.

Skrevet av Bent Mosfjell — 08 Des 2005, 01:14

Politikk og samfunn | Torsdag 8. Desember 2005, kl. 1.22
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46