bentmosfjell.no - Velkommen til min liberale verden
Innhold
Blogarkiv
Education is to replace an empty mind with an open one.
- Malcolm S. Forbes
Bauta Bøker FRIstud FRIdemokratene Ideer om frihet Kulturutvalget Johan Norberg sin hjemmeside Monticello Society
Bøker er livet!
På mine sider finner du alle de beste internettbokhandlerne. I mine bokanbefalinger vil jeg linke til de med den beste prisen på den aktuelle boken.
Min blog
Min nye jobb: Bokavisen
Nå er jeg endelig i gang for fullt med min nye jobb. Jeg er blitt fagredaktør for Bokavisen, en internettavis hvis innhold skal handle om bøker. Jeg har selv startet avisen sammen med Kari Hagen. Endelig er jeg en skikkelig selvstandig næringsdrivende, på egne ben.

Bokavisen vil være akkurat som en vanlig avis med to forskjeller:

1) Den vil være på internett i stedet for på papir. Det er mye bedre og enklere å lage en avis som kan leses over hele verden når som helst uten trykkekostnader.

2) Den vil utelukkende skrive om bøker på samme måte som en sportsavis kun skriver om sport.

Jeg har alltid vært interessert i bøker. Jeg har lenge elsket å skrive på internett. Siden det mangler en god avis med bøker som sitt kjerneområde, så tror jeg at jeg har funnet en nisje som det vil være mulig å skape et levebrød fra.

Jeg håper alle mine venner og bekjente hjelper meg gjennom å linke til Bokavisen og sende mail med tips til sine bokinteresserte venner! Det er en utfordring å starte for seg selv og jeg trenger all hjelp jeg kan få!

Tips om bøker, forfattere og andre boknyheter er selvfølgelig også svært velkommen.

Hele livet har jeg vært idealist som har jobbet med ideer som jeg tror på. Vil dette fortsette? I svært liten grad. Jeg vil fortsette å skrive litt på Liberaleren og Politisk.no. Jeg vil også sporadisk utgi Nytt Paradigme i tiden fremover. Hattene vil imidlertid bli holdt klart atskilt. Bokavisen er et kulturelt og kommersielt jobbprosjekt som ikke vil bli blandet sammen med mine ideologiske synspunkter. Det handler om intellektuell ærlighet og journalistisk integritet.

Nå vil imidlertid ethvert journalistisk produkt være påvirket av skribentens interesser, verdensoppfatning og holdninger. Den helt nøytrale og objektive journalisten finnes ikke. Dette vil selvsagt påvirke Bokavisen som med høy sannsynlighet vil inneholde f.eks. bokanmeldelser av bøker som jeg - i motsetning til f.eks. en tilfeldig journalist i Klassekampen - synes at det kan være spennende å lese og anmelde.

Bokavisen vil imidlertid ikke være en naturlig fortsettelse av mitt politiske, ideologiske og idealistiske engasjement. Den vil være et brudd med dette. Kanskje et naturlig brudd da det på et eller annet tidspunkt er på sin plass å legge et fundament for en mer langsiktig materiell velstand med tilhørende muligheter for en selv. Jeg ønsker å en økonomi og jobb som gir meg mulighet - tidsmessig og finansielt - til å reise til ulike steder i verden. Det er bedre å være på en libertariansk konferanse i Las Vegas eller Amsterdam, enn å jobbe for å overbevise mennesker som er fornøyde med å leve i det norske velferdssamfunnet.

Jeg gleder meg svært til å jobbe med Bokavisen. Jeg har allerede funnet ut at jeg kommer til å elske det. Og da snakker jeg ikke bare om å ha muligheten til å avslutte en telefonsamtale med ordene: "Det var hyggelig å prate med deg, men nå må jeg legge meg på sofaen med en bok, det er på tide å jobbe"

I just love it!

Fra livet mitt | Tirsdag 30. Mai 2006, kl. 12.52
Comments

Powered by Movable Type 2.64
Kalenderen
Hentet fra bentmosfjell.no. Du kan få en slik kalender på din side, bare trykk her.
"The State! Always and ever the government and its rulers and operators have been considered above the general moral law. ... The distinctive feature of libertarians is that they coolly and uncompromisingly apply the general moral law to people acting in their roles as members of the State apparatus. Libertarians make no exceptions. For centuries, the State (or more strictly, individuals acting in their roles as "members of the government") has cloaked its criminal activity in high-sounding rhetoric. For centuries the State has committed mass murder and called it "war"; then ennobled the mass slaughter that "war" involves. For centuries the State has enslaved people into its armed battalions and called it "conscription" in the "national service." For centuries the State has robbed people at bayonet point and called it "taxation." In fact, if you wish to know how libertarians regard the State and any of its acts, simply think of the State as a criminal band, and all of the libertarian attitudes will logically fall into place."
Murray N. Rothbard i For a New Liberty, s 46